A London House Gained Extra Living Space Thanks To RISE Design Studio

RISE Design Studio has designed the contemporary renovation and extension of a London flat, that's home to a family of five. #BrickExtension #Architecture

Photography by Stale Eriksen

 

RISE Design Studio has designed the contemporary renovation and extension of a London flat, that’s home to a family of five.

 

Flexibility of spaces and storage solutions were key elements when designing the interior, and as such, design elements, like this small office nook with angled shelving, have been included.

Flexibility of spaces and storage solutions were key elements when designing the interior of this home, and as such, design elements, like this small office nook with angled shelving, have been included. #OfficeNook #Desk #HomeOffice

Photography by Stale Eriksen

In the kitchen, birch plywood has been used for the cabinets, while a movable island on industrial casters, slots under the area where the oven is located, allowing the family to create a large open space for entertaining.


In this wood kitchen, birch plywood has been used for the cabinets, while a movable island on industrial casters, slots under the area where the oven is located, allowing the family to create a large open space for entertaining. #WoodKitchen #PlywoodKitchen #KitchenDesign

Photography by Stale Eriksen

Birch plywood has also been utilized for the custom shelving unit in the living room. The shelving provides ample storage, and frames both the television and the window. A skylight helps to keep the space bright.


Birch plywood has been utilized for the custom shelving unit in this living room. The shelving provides ample storage, and frames both the television and the window. A skylight helps to keep the space bright. #Shelving #LivingRoom #Windows

Photography by Stale Eriksen

Floor-to-ceiling sliding doors open the living room to the patio outside, that provides additional living space and access to a small studio.


Floor-to-ceiling sliding doors open this living room to the patio outside, that provides additional living space and access to a small studio. #SlidingDoors #Patio #LivingRoom

Photography by Stale Eriksen

The brick studio with blue accents is home to a start-up fashion label. A foldable table in studio allows the space to have flexibility.


This brick backyard studio with blue accents is home to a start-up fashion label. Inside, a foldable table in studio allows the space to have flexibility. #BackyardStudio #Workshop

Photography by Stale Eriksen

Back inside the main flat, and located in the master bedroom is a built-in window seat. A large pivoting light hangs above the bed, while smaller pivoting lights have been created as beside lamps.


This master bedroom has built-in window seat. A large pivoting light hangs above the bed, while smaller pivoting lights have been created as beside lamps. #MasterBedroom #WindowSeat #PivotingPendantLight

Photography by Stale Eriksen

Opposite the bed is a wall of simple, grid-like, built-in cabinets accented with small black gnarled knobs.


This modern bedroom has a wall of simple, grid-like, built-in cabinets accented with small black gnarled knobs. #Cabinets #CabinetDesign #Storage

Photography by Stale Eriksen

In the kids bedroom, a red mini-door allows the children a fun and unique way to enter their room, while built-in shelving and closets provide much needed storage.


In this modern kids bedroom, a red mini-door allows the children a fun and unique way to enter their room, while built-in shelving and closets provide much needed storage. #KidsBedroom #Storage #Shelving

Photography by Stale Eriksen

In order to allow two children to sleep in this bedroom, a bunk bed has been designed with wood fins as a safety feature. A play area has also been included and is raised to accommodate additional storage underneath.


In order to allow two children to sleep in this bedroom, a bunk bed has been designed with wood fins as a safety feature. A play area has also been included and is raised to accommodate additional storage underneath. #KidsBedroom #BunkBeds #InteriorDesign #BedroomDesign

Photography by Stale Eriksen

In the bathroom, dark grey blue has been used to contrast the wood ceiling.


In this modern bathroom, dark grey blue has been used to contrast the wood ceiling. #DarkBlueBathroom #BlueBathroom #ModernBathroom

Photography by Stale Eriksen

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Share this on:

  • google+
Social Media – Newsletter
Luminaire – July 2019 – Bocci 74
Social Media – Pinterest