Before And After – A Victorian Townhouse Redesign In North London

LLI Design have recently completed the refurbishment of 3 storey Victorian townhouse on a leafy residential road in Highgate, a residential area of North London. #Renovation #InteriorDesign

 

have recently completed the contemporary redesign of a Victorian townhouse in Highgate, a residential area of North London.

Stepping inside, the designers reinstated the stained glass in the fan light window above the front door and side window, bringing light, color, and texture into the hallway.

 

This refurbished house has has stained glass added in the fan light window above the front door and side window, in a bespoke design, bringing light, color and texture into the hallway.


On the main floor of the home, there’s two connecting reception rooms that were updated with bespoke joinery, light greyed oak parquet floors and traditional white marble fireplaces, one of which has a wood burning stove installed.


On the main floor of this refurbished house, there's two connecting reception rooms that were updated with bespoke joinery, light greyed oak parquet floors and traditional white marble fireplaces, one of which has a wood burning stove installed. #RenovatedInterior #InteriorDesign #Shelving #Fireplace


The original kitchen extension was rather dark, with a wall of folding sliding doors on one side at the back that looked out to the garden. To add additional light to the space, the designers fabricated bespoke metal brackets from which to suspend 3 glass pendant lights which hover over the counter.


To add additional light to this renovated dining and kitchen space, the designers fabricated bespoke metal brackets from which to suspend 3 glass pendant lights which hover over the counter. #RenovatedKitchen #DiningRoom


The kitchen was updated with a contemporary classic design in soft colors with plenty of storage, including a generous pantry and breakfast cupboard to house a kettle and toaster as well as a small wine fridge. A Boston sink along with a composite worktop were included and the designers added colour with ceramic deep blue tiles as a backsplash.


In this kitchen renovation, bespoke light grey cabinets are combined with a deep blue tile backsplash and a white countertop. A large pantry includes space for a wine fridge and tea/coffee making space. #KitchenRenovation #ContemporaryKitchen


Folding sliding doors in dark grey aluminium replaced the original doors and opened up the interior to the garden, creating an indoor/outdoor living environment.


In this house renovation, folding sliding doors in dark grey aluminium replaced the original doors and opened up the interior to the garden, creating an indoor/outdoor living environment. #Renovation #Indoor/OutdoorLiving


Upstairs, other areas of the house, like the master ensuite bathroom have been updated. The bathroom was re-designed and fitted with a large wall hung vanity unit with a thick natural stone counter with double sinks. A sculptural composite free standing bath sits near the window, while large matte tile has been installed on the floor, steps and walls. In the shower, a contrasting polished narrow and rectangular ceramic tile was installed.


This renovated bathroom has a freestanding bathtub, new matte tiles on the floors, walls and ceiling, a new wall hung vanity, and a shower with polished ceramic tiles. #BathroomRenovation #ModernBathroom


In the master suite, the dressing room was re-designed with bespoke oak full height units to make the most of the space.


This updated dressing room was re-designed with bespoke oak full height units to make the most of the space. #WalkInCloset #DressingRoom


In another bathroom, the updated design includes new flooring, a wall hung vanity unit, a round hanging mirror and a new bath with a rainfall shower head.


This updated bathroom design includes new flooring, a wall hung vanity unit, a round hanging mirror and a new bath with a rainfall shower head. #ModernBathroom #RenovatedBathroom


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2018 – Ingo Maurer Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest




http://kompozit.ua

У нашей компании важный интернет-сайт на тематику ковровые дорожки киев.
https://winnerlex.com.ua/ua/nashi-poslugi/sudova-praktika/gospodarski-spori