The Forever House By Wallflower Architecture + Design

Wallflower Architecture + Design have designed a modern house in Singapore, for a family that wanted to create their forever home. #ModernHouse #Architecture

Photography by

 

have designed a modern house in Singapore, for a family that wanted to create their forever home.

 

The house, which sits 13 feet (4m) above street level, has a slate covered terraced garden on either side of the garage and entryway.

This modern house, which sits 13 feet (4m) above street level, has a slate covered terraced garden on either side of the garage and entryway. #ModernHouse #TerracedGarden #CurbAppeal

Photography by

Behind the garage door is a car parking area that features stone elements to help create a cave-like appearance. A large open skylight provides natural light and venting to the garage, and within the skylight is a planter that floats within the swimming pool above.


This modern garage features stone elements to help create a cave-like appearance. A large open skylight provides natural light and venting to the garage, and within the skylight is a planter that floats within the swimming pool above. #Garage #Architecture

Photography by

Located just off the entrance foyer is a walk-in wine cellar with plenty of black-lit shelving to nicely display the bottles.


This walk-in wine cellar has plenty of black-lit shelving to nicely display the bottles. #WineCellar #WineStorage #Shelving

Photography by

 

The main floor of the house is dedicated to the social areas of the home. Expansive sliding glass walls can be opened to create a true indoor / outdoor living experience.


This modern house has retractable walls that open the social areas of the house, like the kitchen, dining and living room, to the wrap around patio and pool. #Kitchen #DiningRoom #SwimmingPool

Photography by

A pathway wraps around the swimming pool and leads from the living room to the kitchen and dining room.


This modern house has retractable walls that open the social areas of the house, like the kitchen, dining and living room, to the wrap around patio and pool. #Kitchen #DiningRoom #SwimmingPool

Photography by

The exterior of the house is clad in beige and silver travertine that contrasts the black basalt stone, while sections of the upper level of the house are cantilevered to provide shade for the outdoor areas.

The large pool has a single Frangipani tree floating in the swimming pool, and the floating planter allows daylight and natural ventilation to the garage below.


This modern house has a large pool with a single Frangipani tree floating in the swimming pool, and the floating planter allows daylight and natural ventilation to the garage below. #SwimmingPool #Landscaping

Photography by

Back inside, there’s a wood and steel see-through staircase that connects the various levels of the home.


A wood and steel see-through staircase that connects the various levels of this modern house. #Stairs #WoodStairs #Windows
Photography by

On the upper level of the house is an expansive deck with seating and planters, that looks out over the neighborhood.


This modern house has an expansive deck with seating and planters, that looks out over the neighborhood. #ModernHouse #Deck #Planters

Photography by  | Architect: | Design Team: Robin Tan, Yong Mien Huei, Sean Zheng & Shirley Tan | Structure: GCE Consulting Engineers | M&E: PCA Consulting Engineers | QS: WS Surveyorship Pte Ltd | Landscape: Nyee Phoe Flower Garden Pte Ltd

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest




там chemtest.com.ua

www.progressive.ua

arbud-prom.com.ua