A New Contemporary House In Durban Is Surrounded By A Coastal Forest

Bloc Architects has designed 'The Tree House', a new contemporary house that's surrounded by one of Durban's few remaining indigenous coastal forests. #ModernHouse #HouseDesign #ModernArchitecture

Photography by Peter Oravecz

 

Bloc Architects has designed a new contemporary house that’s surrounded by South Africa’s coastal forests. 

 

Bloc Architects has designed 'The Tree House', a new contemporary house that's surrounded by one of Durban's few remaining indigenous coastal forests. #ModernHouse #HouseDesign #ModernArchitecture

Photography by Peter Oravecz

The house seeks to seamlessly blend indoor and outdoor living, and was designed to take advantage of the sub-tropical Durban climate.


The house seeks to seamlessly blend indoor and outdoor living, and was designed to take advantage of the sub-tropical Durban climate. #ModernOutdoorSpace #ModernBackyard #SwimmingPool #Architecture

Photography by Peter Oravecz

Inside, the bright and welcoming interiors are laid out with an open floor plan, ideal for entertaining, with multiple places to access backyard on one side.


Inside this modern house, the bright and welcoming interiors are laid out with an open floor plan, ideal for entertaining, with multiple places to access backyard on one side. #OpenPlanInterior #Kitchen #DiningRoom #LivingRoom

Photography by Peter Oravecz

On the other side of the open floor plan, large sliding glass windows open up to provide unobstructed views of the neighborhood.


This modern living room has large sliding glass windows that open up to provide unobstructed views of the neighborhood. #LivingRoom #Windows

Photography by Peter Oravecz

Upstairs, the master bedroom takes advantage of being high above the trees, with far-reaching views and sliding glass doors that open to allow a natural air flow, keeping the bedroom cool.


This modern master bedroom takes advantage of being high above the trees, with far-reaching views and sliding glass doors that open to allow a natural air flow, keeping the bedroom cool. #MasterBedroom #SlidingDoors

Photography by Peter Oravecz | Architectural firm: Bloc Architects | Lead Architect: Bloc Architects | Structural Engineer: BPH Engineers | Contractor: Frere Contracting

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Share this on:

  • google+
Social Media – Newsletter
Luminaire – July 2019 – Maruni Roundish
Social Media – Pinterest