This Modern House In England Is Designed To Live Low On The Land

This Single Story Modern House In England Is Designed To Live Low On The Land

Photography by

 

have designed this new contemporary home in Swanage, England, that’s a replacement for an aging bungalow that had been on the site since 1917.

The clients, who have an interest in art and design, asked the architects to design a house that would suit them for their retirement, but at the same time wouldn’t look like a usual retirement home. This resulted in a single-story home that would suit their needs as they get older and the needs of their disabled daughter.

 

Ström Architects have designed this new contemporary home in Swanage, England, that's a replacement for an aging bungalow that had been on the site since 1917.

Photography by

Inside the home, the main living area is open plan, with the kitchen, dining and living room all sharing the same space. Large windows and sliding glass doors make the entire space feel bright and airy. At one end of the home is a guest suite, while in the cantilevered portion of the house is the master bedroom.


Inside this home, the main living area is open plan, with the kitchen, dining and living room all sharing the same space. Large windows and sliding glass doors make the entire space feel bright and airy.

Photography by

The flooring throughout the home is flooring together with engineered timber flooring, while the fireplace hearth in the living room is made from concrete.


A simple neutral color palette fills this living room. The flooring is Purbeck stone, while the fireplace hearth is made from concrete.

Photography by

As the home is located on a sloping site, the house cantilevers out over a retaining wall faced in local Purbeck stone, and creates a sheltered parking area. Lighting has been added underneath the cantilevered section to make it easier to see at night.


As this home is located on a sloping site, the house cantilevers out over a retaining wall faced in local Purbeck stone, and creates a sheltered parking area. Lighting has been added underneath the cantilevered section to make it easier to see at night.

Photography by

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Pinterest




https://onlyyou.od.ua

У нашей организации авторитетный интернет-сайт на тематику кобура для пистолета militarycenter.com.ua
www.surrogacycmc.com